ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ

Jacopo Giagnoni ΜΙΑ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ DESIGN

Παπαδάτος και Jacopo Giagnoni: Η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με τον Ιταλό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή το 2014 και χρόνο με το χρόνο, αυτή η συνεργασία συνεχίζει να ενισχύει την ταυτότητα ενός εμπορικού σήματος του οποίου το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η συνέπεια. Η πρώτη συλλογή που αναπτύχθηκε από κοινού με τον Jacopo Giagnoni συνίστατο σε λίγα μόνο κομμάτια, αλλά ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Έτσι ακολούθησε μια ευρύτερη συνεργασία που με τον Jacopo Giagnoni.

Οι βαθύτερες ρίζες αυτής της συνεργασίας βρίσκονται στην βαθιά αρμονία που δεσμεύει τον Jacopo Giagnoni με την οικογένεια Παπαδάτος και στην κοινή τους οπτική και νοοτροπία. Το πολιτιστικό υπόβαθρο, η επαγγελματική εμπειρία και η ευαισθησία του Jacopo Giagnoni βρήκαν εύφορο έδαφος σε μια εταιρεία που μετέφρασε τις ιδέες του σχεδιαστή σε τελικά προϊόντα.

Οι συλλογές της Papadatos γεννιούνται σε ένα κλίμα κοινών ιδεών, που περιβάλλονται από μυριάδες παραγόντων και παρατηρήσεων. Αυτές μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές πηγές έμπνευσης αλλά πάντοτε συγκλίνουν σε αισθητικά μοτίβα που ερμηνεύουν το στυλ της Papadatos με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, τελειώματα και υλικά που δίνουν στις συλλογές τη μοναδικότητά τους.

Ο Jacopo Giagnoni ίδρυσε το αρχιτεκτονικό του στούντιο το 2000 στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ενώ ήταν ακόμα φοιτητής και μετά την αποφοίτησή του από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, ο Jacopo εργάστηκε σε διάφορα γνωστά αρχιτεκτονικά στούντιο, όπως το Archea Associati και το Rossi Prodi Associati. Με την προσωπική και ακαδημαϊκή του έρευνα, πέτυχε διδακτορικό δίπλωμα αστικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, όπου ως σήμερα διδάσκει από τη θέση του καθηγητή. Υπήρξε μέλος του συντακτικού προσωπικού του διεθνούς περιοδικού της αρχιτεκτονικής Materia από το 2000 έως το τέλος του 2013. Καθηγητής Βιομηχανικής και εσωτερικής διακόσμησης στην Accademia Italiana, στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και το Πανεπιστήμιο Arcadia.


Close